Uczniowie klas VII a, VIII a oraz IIIa PDP świętowali Światowy Dzień Jabłka. Zajęcia rozpoczęły się pogadanki na temat cudownych właściwości witamin i minerałów, które kryją się w tych pysznych owocach. Najciekawszą częścią zajęć była jednak produkcja soku jabłkowego.

Okazało się, że obieranie i tarkowanie jabłek nie dla wszystkich jest tak łatwą czynności, jak się wydawało n a początku:) Najwięcej frajdy sprawiła wszystkim oczywiście degustacja pysznego, zdrowiutkiego i własnoręcznie zrobionego soku jabłkowego.

Dorota Żachowska

12. Uczniowie klas VII i VIII a oraz IIIa PDP podczas pracy3. Mateusz Michalak Żaneta Niewiadomska i Wojciech Kulej tarkują jabłka20210929 084545Marcin Bartkowiak i Oskar Wonderzy podczas pracyMarcin Bartkowiak Oskar Wonderzy i Wojciech Kulej podczas przygotowywnia plakatuNorbert Ujazdowski i Mateusz Michalak podczas zajęćOskar Wonderzy i Marcin Bartkowiak podczasUczniowie klas VII i VIII a oraz IIIa PDP podczas wyciskania sokuUczniowie klas VII i VIII a oraz IIIa PDP podczas wykonywana plakatu