Warsztaty dla rodziców i uczniów dotyczące znaczenia spożywania warzyw i owoców dla zdrowia człowieka

Dnia 6 czerwca 2018r. odbyły się warsztaty dla rodziców i uczniów kl. III b Gim. ZT oraz I PdP.

 

 

 

W ramach warsztatów odbył się konkurs kulinarny „Kolorowe sałatki”.  Uczestnicy warsztatów chętnie   wysłuchali pogadanki przygotowanej przez panią pielęgniarkę Beatę Tuptońską o znaczeniu spożywania warzyw i owoców dla zdrowia człowieka. Po prelekcji przyszedł czas na rozwiązywanie zagadek o warzywach i owocach. Następnie uczniowie    kl. I  PdP z rodzicami wykonali sałatkę z różnych warzyw z serem Feta, a uczniowie kl. III b Gim. ZT i ich rodzice sałatkę owocową. 

 

Efekty ich pracy oceniały organizatorki. Obie sałatki były pyszne i dlatego przyznano dwa równorzędne   I miejsca. Nagrodą dla uczestników konkursu będzie wycieczka do Fromborka, która odbędzie się  w ostatnim tygodniu nauki.

 

zobacz  zdjęcia

 Organizatorki: Dorota Badowska,  Anna Drozdowska