Uczniowie z klasy II i III Przysposabiającej do Pracy spotkali się wspólnie w ramach innowacji pedagogicznej. Na zajęciach wychowawcy klas omówili temat ,,Co jeść, aby mieć promienną cerę, zdrowe włosy i paznokcie?”.

Następnie uczniowie wykonali kartę pracy dotyczącą zdobytej wiedzy. Wybrali spośród wielu obrazków zdrowe produkty i nakleili na kartkę zatytułowaną ,,Zdrowe włosy, skóra i paznokcie- zalecane produkty”. Kolejnym tematem było ,,Zamiast coli” – zabawa badawcza, uświadomienie uczniom ile łyżek cukru jest w ich ulubionych napojach i jak wpływa to na zdrowie. Uczniowie na zakończenie cyklu zajęć przygotowali samodzielnie koktajl truskawkowo- bananowy, który zawiera dużo witamin.

Monika Kołodziejczak

1 zdjęcie uczennica z klasy III pdp omawia obrazki2 zdjęcie uczniowie z klasy III i III pdp wykonuą kartę pracy3 zdjęcie uczniowie z klasy II i III pdp prezentują wykonane karty pracy4 zdjęcie prezentacja multimedialna z youtube5 zdjęcie uczeń z klasy III pdp omawia produkty na koktajl6 zdjęcie uczniowie z klasy II i III pdp kroją owoce7 zdjęcie uczennice z klasy II i III pdp wykonują koktajl8 zdjęcie uczniowie z klasy II i III pdp wykonuą koktajl9 zdjęcie uczniowie z klasy II i III pdp wykonuą koktajl10 zdjęcie wychowawcy klasy II i III pdp wykonują koktajl11 zdjęcie uczniowie z klasy II i III pdp piją koktajl