Czy na pewno wiemy co jemy?

Pierwsze zajęcia w ramach programu Dobrze jemy ze Szkołą na Widelcu za nami! Czy wszystkie warzywa i owoce nasiona? Jaki mają kolor? Ich skórka jest gładka? Są słodkie? A może soczyste? Na te i inne pytania najmłodsi uczniowie naszej szkoły poszukiwali odpowiedzi podczas warsztatów. Poza tym poznali 10 zasad zdrowego żywienia i założyli hodowlę fasoli, którą wykorzystamy podczas kolejnych zajęć. Było kolorowo, smacznie i ciekawie!

Dorota Żachowska

 


1 Uczniowie klasy trzeciej podczas zajęćAleksandra Remiszewska i Jakub Kwiatkowski podczas warsztatówFilip Wiśniewski podczas warsztatówFilip Wiśniewski podczas wypełniania karty pracyKarol Maziuk podczas warsztatówLiliana Nikiperowicz wypełnia kartę pracyOliwier Brzeski i Xawier Nielipiński prezentują swoje hodowle fasoliPatryk Koszela z p. Alicją Solińską podczas warsztatówUczniowie klasy trzeciej wraz z wychowawcą podczas warsztatówUczniowie lasy trzeciej opisują warzywa i owoceWiktor Karaźniewicz kroi pomidoraWiktor Karaźniewicz wypełnia kartę pracy