Drukuj
Kategoria: Aktualności
Odsłony: 291

W dniu 21.06.2022r. klasa trzecia Branżowej Szkoły pod opieką Pani Moniki Kowiako była na wycieczce w Olsztynie. Celem wycieczki było odebranie I nagrody zdobytej w I Warmińsko-Mazurskim Wojewódzkim Konkursie Hotelarskim ”Najsprawniejszy w zawodzie-pracownik pomocniczy obsługi hotelowej”.

Nagrodą były warsztaty kulinarne w Kuchni Kuźnia w Olsztynie. Młodzież przygotowywała z zastępcą szefa kuchni Kuźnia Panem Krzysztofem trzy dania w profesjonalnie przygotowanej pracowni. Warsztaty były niezwykłym doświadczeniem dla naszych wychowanków i przebiegały w życzliwej atmosferze. O tyle ciekawym, że poświęconym również dyskusji nad nowymi światowymi trendami kulinarnymi, ekologii, tematyce zero waste i zdrowemu odżywianiu.
Na pewno będą inspiracją dla nowych doznań kulinarnych. Szkoda, że to już ostatnia wycieczka naszych absolwentów.

Monika Kowiako

warsztaty 1warsztaty 2warsztaty 3warsztaty 4warsztaty 5warsztaty 6warsztaty 7warsztaty 8warsztaty 9warsztaty 10warsztaty 11warsztaty 12warsztaty 13warsztaty 14warsztaty 15warsztaty 16warsztaty 17warsztaty 18warsztaty 19warsztaty 20warsztaty 21warsztaty 22warsztaty 23warsztaty 24warsztaty 25warsztaty 26warsztaty 27warsztaty 28warsztaty 29warsztaty 30warsztaty 31